Zweetvoeten behandelen

Zweetvoeten behandelen

Gezondheid Zweetvoeten Behandelen Gevolgen & oorzaak

Hyperhidrosis of wel zweetvoeten zijn redelijk goed te behandelen. Tenminste, wanneer de klachten licht van aard zijn en de oplossing te zoeken is in goede en regelmatige voetverzorging. Dit kan zelfs bestreden worden met verschillende huis-tuin-en-keuken middeltjes die vroeger al door oma werden aangeprezen en vaak tot afname van de klachten leidden. Hyperhidrosis is een probleem waar heel veel mensen last van hebben. Een goede aanpak vermindert klachten maar een definitieve oplossing van het probleem is vaak een stuk lastiger. Soms is een medische behandeling bij hardnekkige klachten noodzakelijk omdat de oorzaak van het zweetvoeten heel ergens moet worden gezocht dan bij de voeten. Daarvoor is wel een bezoek aan de huisarts of specialist nodig.

Behandel zweetvoeten met zeep, alcohol of anti-zweetmiddelen

Bij een goede drogisterij zijn diverse middelen te koop waarmee zweetvoeten goed kunnen worden behandeld en waarmee de onaangename geur kan worden verminderd.

Op de eerste plaats is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Draag bij voorkeur geen kunststof of nylon schoenen. Ruil dichte schoenen ook zoveel mogelijk om voor open schoenen waardoor er meer ventilatie ontstaat en de voeten goed droog blijven. Wissel daarnaast schoenen dagelijks af en maak ze aan het einde van de dag schoon en bewaar ze droog. Belangrijk daarbij is dat oude dode huidcellen, die een bron van voedsel zijn voor bacteriën, worden verwijderd. Was ook de sokken regelmatig op hoge temperaturen en reinig de voeten regelmatig met antibacteriële zeep. De voeten een behandeling geven met alcohol helpt ook het aantal bacteriën naar beneden te brengen.

Blijven de klachten aanhouden dan kan advies inwinnen bij een goede drogist baat hebben. Er zijn diverse antibacteriële sprays, crèmes, lotions en poeders in de handel die er zorgen dat voeten langer droog blijven en de productie van zweet en bacteriën verlagen. Een goede drogist kan producten adviseren die bewezen succes hebben en passen bij specifieke klachten. Wil je nog meer lezen over het behandelen van zweetvoeten, lees dan eens dit artikel.

Een bezoek aan de huisarts

Is tenslotte alles ondernomen om van die vieze stinkende zweetvoeten af te komen, maar baat eigenlijk niets? Dan is het tijd om naar de huisarts te gaan. Het is namelijk mogelijk dat een andere aandoening de oorzaak is van overmatig zweten en de onaangename geur van de voeten. De huisarts zal eerst zelf een diagnose stellen op basis van de klachten. Hij of zij zal dan gaan kijken naar mogelijke behandelmethoden zoals aluminiumpreparaten of zelfs botox. Een niet goed werkende schildklier, zenuwafwijking, overgewicht, diabetes of slechte doorbloeding kunnen ook de oorzaak zijn van het probleem. Het is dan tijd voor een medisch onderzoek bij een specialist.

Gepubliceerd door: Lisa

Exotic Must Know

Open gesneden avocado bloem

Eén Avocado bevat 15 gram vet!

Wist je dat 100 gram avocado 15 gram vet bevat? Dat zijn veelal gezonde vetten die goed zijn voor je lijf. 100 gram avocado is 160 calorieën. Dus ondanks dat avocado's gezond zijn zijn en veel voedingsstoffen bevatten, zijn het wel kleine calorie monstertjes.

Eet zoveel mogelijk kleurrijke voeding

Groente en fruit die veel kleur bevatten, bevatten veel gezonde voedignsstoffen. Eet dus zo kleurrijk mogelijk en varieer! Dan krijg je zoveel mogeljk verchillende voedingsstoffen binnen.

Wist je dat komkommer en watermeloen familie zijn?

Komkommer en watereloen stammen allebei af van de tweezaadlobbige planten, het is dus familie van elkaar.

Je haar en huid hebben ook gezonde voeding nodig

Om je haar mooi glanzend te houden heeft ook je haar verzorging nodig vanuit binnenuit. Droog en breekbaar haar kan het gevolg zijn van slechte eetgewoontes en een tekort aan voedingsstoffen. Voedsel met Omega-3 vetten, zoals vette vis en noten, laten je haar weer glansen. Omdat je haar bijna pure lichaamseiwitten zijn, is het logisch dat proteïnerijke producten je haar versterken. Denk hierbij aan vlees, vis, zuivel en eieren.